Door rauwe lijnzaadolie op de juiste temperatuur te verkoken wordt de chemische samenstelling  ervan veranderd waardoor ook de eigenschappen veranderen.

Om rauwe lijnzaadolie om te toveren tot gekookte lijnzaadolie wordt de olie tot ongeveer 200 graden Celsius verwarmd in speciaal daarvoor ontwikkelde ketels. Boven een bepaalde temperatuur ontstaat een exotherme reactie zodat het proces zelf warmte gaat genereren. Tijdens dit proces gaan de moleculen in de lijnzaadolie onderling verbindingen aan waardoor deze niet langer als losse “draden” in de olie drijven maar “vernetten” tot een raster van moleculen. Een dergelijk raster vormt een sterkere en elastischer film dan de losse moleculen uit de rauwe lijnzaadolie. Bovendien kan de olie door de gewijzigde samenstelling daarna ook beter een verbinding aan gaan met zuurstof waardoor een drogende olie ontstaat.

Door de olie nogmaals te koken wordt de zuurgraad verder verlaagd waardoor een minder agressieve olie wordt verkregen.

 

 

 

Prijs:

5 Liter: 21,95

20 Liter: 69,95

Klik HIER voor openingstijden en de bestel pagina.

Share This: